2014-15

Wedstrijdverslagen Tivoli E2 2014-15

(Door Dion Bell) Eindelijk was het dan zover, de competitiestart, hier leefden de kids naar toe.

Tivoli E2 – Vessem E2 3-7

Een beetje onrustig werd de wedstrijd begonnen, hierdoor vielen een paar onnodige doelpunten. Zelf hadden we veel pech in de afronding, met wat meer geluk waren we de rust met een voorsprong in gegaan. Rust 1-4 Door sterk keepen door Quinn werden foutjes achterin niet verzilverd en kregen we steeds meer kansen op de aansluit treffer Die viel ook, maar direct hierna werden we te overmoedig en kwamen we niet meer allemaal terug om te verdedigen, hier kon Quinn ook niks aan doen. Eindstand 3-7, Reno bleef goed rustig bij een van de kansen en schoot heel beheerst in de hoek, het doelpunt van Lucas was een mooie combinatie tussen Joey B, Djayden en Lucas.

DBS E10 – Tivoli E2 6-0

Dit was een sterk team, verdediging stond een stuk beter, een aantal kansen voor Reno en Joey B, met geluk hield keeper deze tegen. We gingen nog wat onwennig met de kansen om, DBS speelde de aanvallen goed uit en kwam regelmatig gevaarlijk door. Weer heeft Quinn een aantal goede reddingen verricht, hij heeft de teller op 6 gehouden. Maar er was duidelijk verbetering zichtbaar, hier blijven we aan werken.

Rood-Wit Veldhoven E6 – Tivoli E2 13-4 (5-3)

Tegenstander duwde veel en de onervaren scheidsrechter liet dit allemaal toe, hierdoor raken wij een beetje van slag. De eerste helft is goed gevoetbald, doordat we geen wisselspelers hadden was de rust hard nodig, de 2e helft werd een uitputtingsslag, hierdoor is de einduitslag hoger uitgevallen dan nodig. En weer een doelpunt na een goede combinatie, Joey, Djayden en Reno, heel goed, door samen te spelen en vrij te lopen wordt het spelletje een stuk eenvoudiger. Helaas deze periode nog geen punten, maar ik weet zeker dat deze gaan komen als we zo blijven voetballen, goed gedaan.

Tivoli E2 – Marvilde E4 4-7 (1-4) 04-10-2014

Vooraf leek dit een moeilijke wedstrijd te worden, omdat ze gewonnen hadden van Rood Wit Veldhoven. Met veel inzet begonnen we de wedstrijd, en waren zeker niet de mindere. Met pech aan onze zijde kregen zij een paar doelpunten vrij eenvoudig. Wij bleven gewoon ons spelletje spelen en kregen steeds meer kansen, de rust stand had zomaar 4-4 kunnen zijn. Na de rust speelden we met vlagen zeer goed en kregen kans na kans, Naomi in het doel hield de moeilijkste ballen, we kwamen zelfs op 3-5. Weer met wat geluk scoorden zij, waardoor de achterstand te groot werd om binnen de tijd in te halen. En weer werd er goed gespeeld, overspelen ging steeds beter, 2 doelpunten kwamen uit een combinatie. Als we zo blijven spelen dan gaan we zeker nog punten pakken, goed gedaan.

Bekerwedstrijd Nuenen E8 – Tivoli E2 6-1 (2-1) avondwedstrijd 29-10-2014

De eerste helft deden we goed mee, we kwamen via een combinatie tussen Lucas en Reno op 0-1 voorsprong, het geloof was er om hier de eerste punten te pakken. Met wat geluk kwamen zij op 2-1 voorsprong, door de hoop speelden we te veel op de aanval en werd de verdediging verwaarloosd waardoor Nuenen verder kon uitlopen. Jammer, op basis van de eerste helft hadden we toch een punt verdiend.

Tivoli E2 – DBS E10 (0-17) 01-11-2014

De avond vooraf was het Halloween, voor een aantal spelers een reden om heel laat naar bed te gaan. Dat was ook duidelijk tijdens de wedstrijd, totaal geen inspiratie, werklust en inzet, waardoor we deze wedstrijd beter snel kunnen vergeten. De enige strijd werd geleverd om wie de aftrap mocht nemen, …. Ik ga ervanuit dat dit een incident was en dat we de volgende wedstrijd de lijn van tegen Marvilde weer oppakken. De leider

Tivoli E2 - Rood Wit Veldhoven E6 2-8

De vorige wedstrijd was zeer fysiek, er werd veel geduwd, dus we waren op onze hoede. We durfden nu zelf ook een duw uit te delen, en tijdens de eerste helft hielden we goed stand, toch kregen we onnodige goals tegen, waardoor we toch op achterstand kwamen. Joey L maakte de tweede helft een goede dribbel en passed op tijd naar Djayden die goed scoorde, ook zag ik af en toe een 1-2-tje terugkomen vanuit de training. Vergeleken met de uitwedstrijd hebben we laten zien dat we gegroeid zijn.

Tivoli E2 – Unitas E9 0-10 26-11-2014

Deze oefenwedstrijd was tegen mijn broer als leider van Unitas E9, is een 2e jaars E team wat al ruim 3 jaar samenspeelt en een klasse hoger speelt. Met grote inzet werd tegen de grote jongens gevoetbald, duels werden aangegaan en er werd goed verdedigd, uitslag 0-10 is zeker niet slecht. Met penalty’s hebben we van ze gewonnen, dus de potentie is aanwezig. Als met deze instelling tegen Vessem gespeeld wordt dan gaan we winnen.

Vessem E2 – Tivoli E2 1-5 29-11-2014

We moesten noodgedwongen de wedstrijd spelen zonder wisselspelers, hierdoor was de opdracht om de 1e helft niet te aanvallend te starten. Naomi, Lucas en Reno, speelden goed samen waardoor de kansen vanzelf kwamen. De verdediging van Joey L, Joey B en Whaleed met als sluitpost Quinn stond goed en gaven nauwelijks kansen weg. Vessem wist niet wat hun overkwam en hadden geen antwoord op ons spel, vanuit de verdediging werd af en toe mee aangevallen, waaruit dan ook gescoord werd. Reno kon uit eindelijk 4 x scoren mede door het goede spel van de rest, Quinn heeft weer een goede wedstrijd gekeept. In de laatste minuut werd een goede dribbel door Joey L goed afgerond, mede doordat de aanvallers hun verdediger afleiden, kon Joey recht op doel af en scoorde beheerst. Mijn complimenten goed gespeeld allemaal, de eerste punten zijn binnen.

Marvilde E4 – Tivoli E2 (1-1) 6-1

De laatste wedstrijd deze najaarscompetitie, als we deze wedstrijd nog een punt halen dan halen we Vessem in. De eerste helft was het geloof er ook en werd goed gespeeld, we stonden wel onder druk, maar de verdediging stond zijn mannetje. Whaleed maakt zijn eerste doelpunt, na een goede actie schoot hij hard in. De tweede helft leek toch te lang te duren en Marvilde kwam uiteindelijk te simpel op voorsprong. Als ik kijk hoe we speelden half september en hoe we nu spelen, zie ik duidelijk een groei als spelers en als team. Voor de komende voorjaarscompetie, welke begin februari start, zie ik kansen om vaker een wedstrijd te winnen. We blijven lekker trainen, zodat we klaar zijn als de wedstrijden weer beginnen.